Start Album Låtar Topplistor Bilder Turné VIP Köp & Sälj
Användarnamn:
  Lösenord:        Skapa konto     Glömt lösenordet?     

Evangeline

 
Utgivningsdatum
1988-10-03
 
Producerat av
Lasse Lindbom, Ulf Lundell, Kjell Andersson

Musiker Ulf Lundell - sång, akustisk & elektrisk gitarr, munspel, slagverk; Janne Bark - akustisk & elektrisk gitarr, mandolin, slide; Backa Hans Eriksson - bas, oboe arrangemang, tamburin; Niels Nordin - trummor; Mats Olausson - synth, piano, Hammond-orgel; Micke Andersson - slide; m fl.
  
Betyg:  8.43 (65 röster)  

Låtlista
CD 1
1   En historia    6.89  (47 röster)
2   När du dansar    6.63  (46 röster)
3   Underbara ting    6.83  (46 röster)
4   Tempel    7.96  (51 röster)
5   En sprucken vas    7.45  (47 röster)
6   Gå upp på klippan    8  (55 röster)
7   Evangeline    8.53  (66 röster)
8   Naken nerför gatan    7.43  (44 röster)
9   Backstage    6.88  (42 röster)
10   Så nära    7.48  (42 röster)
11   Inte skyldig    6.67  (42 röster)
CD 2
1   Villig    6.98  (44 röster)
2   Jag är på din sida    7.12  (43 röster)
3   Damaskus    7.44  (43 röster)
4   Stora vägen    7.07  (42 röster)
5   All kärlek du har    6.38  (40 röster)
6   Här kommer hon    7.36  (42 röster)
7   Mysterium    6.84  (43 röster)
8   Bygg upp en himmel    6.21  (42 röster)
9   Ett hjärta av sten    7.43  (42 röster)
10   Allt jag vill    6.4  (40 röster)
11   Lugna vatten    7.55  (44 röster)

Recensioner:   

Skön dubbel 
   Johan W, Stockholm
Till skillnad från Måns Ivarsson tycker jag att de två första spåren är helt OK. Textmässigt är det en funderande och sökande människa som har funnit Gud och lämnat alkoholen, det gör att jag som icke troende kristen tröttnar efter ett tag. "Villig" och "Här kommer hon" är skivans två klart bästa spår.
Evangeline 
   666vickie666, Umeå
I likhet med nästan samtliga lundell-dubblar så är detta en ganska ojämn skiva. Det skulle kunna kortas ned väsentligt till en riktigt bra enkel-LP. Det faktum att den inleds av skivans två sämsta låtar är sorgligt. En historia kan vara bland de sämre låtarna någonsin. Den skulle kunna återberättas i en mening: "Hon mötte han och dom levde lyckliga i alla sina dar". Vafan, bättre kan du, Lundell. Det finns dock låtar som verkligen står ut som bland hans bättre. Till exempel titelspåret och Så nära är rena mästerverk.
Den klart bästa plattan i en helt egen division!!! 
   Jack, Linköping
Detta är ingen skiva, det är ett livsfilosofiskt verk av en man som varit ute på de stora, ödsligare vidderna och tagit sig tillbaka till livet. Stor konst, stort mod och och gränslös beundran! Vilken artist, vilken människa!!
kanske den bästa 
   heinrich, stockholm
jag håller med någon annan här om att den här är fantastiskt jämn och fin. en vän i livet. inte en svag låt. konstigt att först göra denna och sedan ett par år senare en riktig sänkare som utanför murarna. men det är väl också det som gör att det känns så levande, det är inte sönderanalyserat och perfektionistiskt och minimalistiskt och reduktionistiskt och stelt och petat och polerat, Kraften i sångerna står över alla sådana trista verkligheter, ibland får rösten som talar lite mera alldagligt komma fram (utanför murarna) och det är helt okej, för som vi vet kan nästa platta som kommer alltid vara en evangeline, eller en zebra, längre inåt landet, xavante, i ett vinterland, vargmåne, nådens år... men denna platta alltså, evangeline, förlåt jag skriver i trötthet under insomnandet typ, men den måste jag hämta hem igen efter att dess alltför långdragna bortovaro. kärlek.
Fantastiskt jämn skiva! 
   johanP, Stockholm
Den här skivans storhet ligger i att den dels innehåller många fantastiskt bra låtar (finns det någon bättre än Evangeline?) och dels är oerhört jämn. Det förekommer inte en dålig låt som man vill spola förbi. Lundell är fantastisk och det är svårt att utse hans bästa skiva men Evangeline är en självklar kandidat!